Mély fájdalommal és megrendülve, de a feltámadásba vetett hittel tudatom az Ivetár tagjaival, követőivel, az informatikai szakma képviselőivel, barátokkal, ismerősökkel, hogy szeretett főtitkárunk, kollégánk, tagtársunk, Beke Zoltán 2023. február 13-án visszaadta lelkét a Teremtőnek.

Zolit 2008-2009 körül ismertem meg, amikor doktoranduszként információmenedzsment tárgyból tanítottam a Pécsi Közgázon. Lelkes, nyitott és érdeklődő hallgató volt. Később is az informatikai szakmában tevékenykedett beszerzőként, szakértőként, majd 2022 őszén Budapestre költözött, és előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban dolgozott informatikai-stratégiai területen.

Az Ivetárnak 2015 körül lett tagja. Az egyesület 2019-es újraszervezését aktívan támogatta és oroszlánrészt vállalt legutóbbi pályázatunk megírásában, adminisztrációjában és menedzselésében. Tette mindezt önzetlenül, szakmája szeretete és Pécs fejlődése érdekében.

Zolira mindig, mint egy lelkes és szervezésben erős, emberileg támogató kollégára fogunk visszagondolni. Az Ivetár egészen biztosan más lesz nélküle, mint vele volt. Bár Zoli élete emberi mértékkel tragikusan rövid volt, de hisszük, hogy mégis így volt teljes.

Kedves Zoli, nyugodj békében, az örök világosság fényeskedjen Neked! Emlékedet megőrizzük!

Dr. Kristóf Péter

elnök