Az Informatikai Vezetők Társasága (Ivetár) legfőbb, átfogóbb célja: „a régió gazdasági fejlődését digitalizáció által gyorsítani”. Az 50 fős egyesület célját saját tevékenysége, valamint a dél-dunántúli térség meghatározó vállalkozásainak, gazdálkodó szervezeteinek, közigazgatási szerveinek, közintézményeinek és oktatási intézményeinek vezetői szintű együttműködése által kívánja elérni.

Az Egyesület 2022. június 30-án egy szakmai program keretében áttekintette az informatikaoktatás középiskolai és felsőoktatási helyzetét, valamint a vállalati igényeket, továbbá azonosította a legfőbb problémákat és kihívásokat. A résztvevő középiskolai és egyetemi oktatók, valamint az informatikai képzést nyújtó vállalkozások és az informatikai szolgáltatást nyújtó cégek vezetői egyetértettek abban, hogy a megoldásokat egy moderált workshop formájában kívánják megtalálni és kidolgozni.

Az szeptember 29-ére tervezett moderált workshopot Eisenbacher Csaba agilis coach vezeti. Az ő támogatásával a résztvevők kiscsoportos formában tárják fel az aktuális helyzetet, azonosítják a kihívásokat, majd dolgoznak ki rájuk megoldási koncepciót és tervet, amelyeket a program végén rövid prezentációk formájában be is mutatnak egymás, valamint az oda meghívott vendégek számára, akiktől visszajelzést is kapnak a munkájukra.

A workshop keretében az IVETÁR egy zárókiáltványt is tervez megfogalmazni a „Mit kíván a dél-dunántúli IT szektor és oktatás?” címen

A workshop bárki számára nyitott, a részvételi visszajelzéseket Beke Zoltán főtitkár várja a kosinva@gmail.com címen vagy a +36 (70) 6617884 mobilszámon, legkésőbb 2022. szeptember 28-ig.

A rendezvény Facebook eseményének linkje: https://www.facebook.com/events/626726419077226/